Log in Register

Follow Nigella on: Facebook Twitter Vimeo Pinterest Instagram


EGESZ EVBEN NYARI IZEK

Nigella Lawson a brit szakácskönyvírók legifjabb nemzedékének egyik legjobb és legismertebb képviselője, s mindemellett kiváló háziasszony is. Könyveivel sikert aratott hazája határain belül és kívül egyaránt. Nigella a Vogue konyharovatának vezetője, de rendszeresen publikál az Observer és a Times Magazine hasábjain is. Jelenleg Londonban él két gyermekével.

Újító szellemű könyvet tart kezében az olvasó, zsúfolásig telve nyári receptekkel, melyeket az év során bármikor az asztalunkra varázsolhatunk. Ínycsiklandozó remekművek az érzékien dús spanyol és olasz étkektől a kelet-mediterrán vidékek egzotikus illatú kincseiig; az igazi görög salátától és boldogságlevestől, a ropogós báránybordán és jubileumi arany csirkén keresztül, egészen az angol nyári délutánok hagyományos epres-tejszínhabos mesevilágáig. És hogy még tovább fokozzuk az élvezeteket, a frissítő-bódító italcsodák mellett, ellenállhatatlan fagylaltkülönlegességek és szívet-lelket melengető sütemények és torták elképesztően széles választéka tárul elénk. Ugyan ki tudna ellenállni a Margaritafagylaltnak vagy az epres-habcsókos tortának  – és akkor még nem is említettük a feslettpiros málnát Chardonnay-zselében.

A kulcsszó most is az egyszerűség, a frissesség – no és persze a főzés és evés boldog öröme. Ez a kötet, melyet valósággal átitat Nigella jellegzetes bája és szenvedélye, szorosan kötődik a Forever Summer with Nigella című televíziós sorozathoz, mely nálunk Nigella falatozója címmel tekinthető meg a Spektrum televízió műsorán. A képernyőn látható recepteken kívül az olvasók 100 további étel- és italkülönlegesség leírását is megtalálják e könyvben.

See the recipes in this book