Log in Register

Follow Nigella on: Facebook Twitter Vimeo Pinterest Instagram


HOGYAN VALJUNK HAZI ISTENNOKKE

Nigella Lawson a brit szakácskönyvírók legifjabb nemzedé­ké­nek egyik legjobb és legismertebb képviselõ­je, s mindemellett kivá­ló há­ziasszony is. Könyveivel sikert aratott hazá­ja hatá­rain belül és kí­vül egyaránt. Nigella a Vogue konyharovatá­nak vezetõ­je, de rendszeresen publikál az Observer és a Times Magazine hasábjain is. Jelenleg Londonban él két gyermeké­vel.

Nigella legújabb könyve segítségével visszahozza mindannyiunk életébe a régi idõk konyhájának meghitt, családias hangulatát. A Hogyan váljunk házi istennõkké a süteményekrõl – és általában véve a sütésrõl – szól ugyan, ám mégsem tekinthetõ hagyományos értelemben vett szakácskönyvnek.

Olykor-olykor mindenkinek elege van a túlzsúfolt és túlfeszített életbõl, az állandó kapkodásból-rohanásból. Ilyenkor nem vágyunk másra, mint hogy virágos kötényünket magunk elé kötve, valódi házi istennõként tündököljünk, akit lágyan körülleng a frissen sült sütemény fûszeres illata. Végül büszkén és boldogan bezsebelhetjük családunk és bará­taink elismerõ pillantásait…

Nigella valójában nem arra ad receptet, hogyan váljunk házi istennõvé, sokkal inkább arra, hogyan érezzük magunkat annak. Bebizonyítja, hogy nem is akkora ördöngösség egy tálcányi muffint, vagy akár egy szülinapi tortát megsütni. Azután pedig micsoda siker és öröm koronázza erõfeszítéseinket!

Végre egy szakácskönyv, melynek írója megérti minden aggodalmunkat és szorongásunkat. Önbizalmat önt belénk és lángra lobbantja képzeletünket, visszacsempészve így konyhánkba a sütemények, torták, pudingok, kenyerek és muffinok ízét és illatát.

See the recipes in this book