Log in Register

Follow Nigella on: Facebook Twitter Vimeo Pinterest Instagram


NIGELLA EXPRESSZ

Nigella Lawson a brit szakácskönyvírók legifjabb nemzedékének egyik legjobb és legismertebb képviselõje, s mindemellett kiváló háziasszony is. Könyveivel és tévésorozataival sikert aratott hazája határain belül és kívül egyaránt. Nigella a Vogue konyharovatának vezetõje, de rendszeresen publikál az Observer és a Times Magazine hasábjain is. Jelenleg Londonban él két gyermekével.

Könyvünk a Nigella expressz, mesésen egyszerû mégis csodás gyorsételeivel, zseniális idõspóroló ötleteivel megoldást kínál az örök problémára: hogyan varázsoljunk pompás fogásokat az asztalra, amikor levegõt is alig van idõnk venni. Mindezt persze a már megszokott könnyed és szórakoztató stílusban. Nigella számos ínycsiklandó, ugyanakkor gyorsan elkészíthetõ és könnyen követhetõ receptet tár elénk, melyet bárki pillanatok alatt összedobhat az egész napos fárasztó munka után vagy egy zsúfolt hétvégén, a család vagy épp a váratlanul betoppanó vendégek legnagyobb örömére. Ezeket az ételeket a konyhába esve bármikor összeüthetjük, különösen ha megfogadjuk a szerzõ remek tippjeit az éléskamra, a hûtõszekrény és a fagyasztó polcainak ötletes feltöltését illetõen.

Amikor az idõ az aranynál is drágább, nem tölthetünk hosszú órákat a bevásárlással. Könnyítsünk hát az életünkön, és készüljünk kicsit elõre. Bár a receptek roppant egyszerûek, fontos, hogy minden alapanyag kéznél legyen, így minimális erõfeszítéssel hozhatjuk ki magunkból a maximumot. S míg a hús a sütõben ücsörög, vehetünk magunknak egy frissítõ fürdõt, megihatunk egy üdítõ italt, beszélgethetünk a barátainkkal, vagy épp segíthetünk gyermekünknek a házi feladat elkészítésében. Minimális feszültség, maximális élvezet…

Nigella receptjei a gyorsételek új generációját testesítik meg: nem szokványosak, nem unalmasak, viszont egyszerûen és gyorsan elkészíthetõek, és nagyon-nagyon finomak.

See the recipes in this book