Log in Register

Follow Nigella on: Facebook Twitter Vimeo Pinterest Instagram


NIGELLAS KJOKKEN

Sannheten er at denne boka ganske enkelt handler om mitt kjærlighetsforhold til kjøkkenet. Om det finnes noe som er det motsatte av moderne elendighetsbiografier, må det være denne boka – en hyggelig historie.

Kjøkkenet er alltid, ifølge Nigella, et trygt og godt sted, og maten som kommer derfra er livsviktig næring for både kropp og sjel. Hennes nye bok, Nigellas kjøkken, gir deg oppskrifter på fristende og gjerne nostalgisk mat med en moderne vri – enten det er raske og enkle, men spennende oppskrifter til hverdagsmiddager som må lages i en fei, deilig langkokt mat for late helgemåltider og spesielle anledninger eller uimotståelige kaker og desserter. Her får du løsningen på travle husmødres og husfedres utfordringer på kjøkkenet – enten det er forslag til hverdagsmiddager, ukomplisert og lettlaget mat til improviserte middager med gode venner rundt kjøkkenbordet eller mer formelle sammenkomster.

Boka inneholder mer enn 200 oppskrifter på retter som får munnen til å løpe i vann – fra skjellmat med chorizopølse til sirupskake med Guinness, fra asiatisk braisert skank med sursøt salat til sjokoladelimekake uten mel, fra pasta alla genovese til venetiansk gulrotkake. Nigella gir i tillegg et innblikk i det jordnære livet på sitt eget kjøkken, hvilket utstyr og hvilke ingredienser hun synes et kjøkken skal inneholde og tips til hva som kan gjøre både den daglige kjøkkentjenesten og planlegging av gjestemat til en fornøyelse. Men fremfor alt minner hun leseren på hvor mye nytelse som ligger i god, hjemmelaget mat og gleden ved å hente fram gamle tradisjoner og følge årets rytme i kjøkkenet.

Nigella forteller underholdende og utfyllende om hver oppskrift, hvordan og hvorfor den kom inn i hennes repertoar og hva som gjør at den er blitt der. En mengde flotte fotografier utfyller teksten – av de ferdige rettene, fra stadier i kokeprosessen og fra livet på kjøkkenet generelt.

See the recipes in this book